Διαρροή ρεύματος μπαταρίας, λόγω κλειδιού εγγύτητας.

car passive entry 001

Πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα, διαθέτουν κλειδιά εγγύτητας, τα οποία θέτουν σε λειτουργία τον υπολογιστή του αυτοκινήτου μας όταν βρίσκονται μέσα στην εμβέλεια του.

Εάν το αυτοκίνητο, διαθέτει έναν υπολογιστή που ανιχνεύει το κλειδί από μακρυά, αυτός εκπέμπει μια συχνότητα που επιτρέπει, στον οδηγό που πηγαίνει προς το αυτοκίνητό του, να ξεκλειδώνει και να ανοίγει την πόρτα του χωρίς να χρειάζεται να εισάγει φυσικά το κλειδί σε αυτήν.

Αυτή η διαδικασία, καταναλώνει πολλή ενέργεια και ειδικά όταν επαναλαμβάνεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Έτσι, εάν παρκάρουμε σε ένα πολυσύχναστο δρόμο ή σε έναν χώρο στάθμευσης με πολλά αυτοκίνητα, οποιοσδήποτε έχει κλειδί εγγύτητας και περνάει σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητό μας, θα ξυπνάει τον υπολογιστή ανίχνευσης κλειδιού. Μετά από λίγα λεπτά, ο υπολογιστής απενεργοποιείται πάλι, ωστόσο, σε μια περιοχή υψηλής κυκλοφορίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αυτό θα μπορούσε να συμβεί αρκετές φορές και η μπαταρία του αυτοκινήτου μας να υποστεί μεγάλη απώλεια χωρητικότητας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να απενεργοποιούμε τον αισθητήρα εγγύτητας, με τον τρόπο που περιγράφεται στο εγχειρίδιο του κάθε κατασκευαστή.

Leave a Reply